SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Träningspaket Ranebo

Raneboklipp Ett magnifikt vildmarksområde ca 15 km nordost om Tanumshede, som karterades inför Götalandsmästerskapet 1987 och som användes vid landslagstest och Skogssports junior-cup 1989.

Rekognosörer av kartan första gången var Matti Turpeinen och Ingvar Svanberg, och både karta och terräng har fått många lovord under åren som gått. En mycket stor del av terrängen är impediment och därmed mycket orört. Kartan har under hösten 08 reviderats av Per Slungaard och uppdaterats med vegetationsfärger enligt nutidens standard. Även här har berg i dagen-tecken använts. Under Kvillebyns klassiska 22 mars kommer den nya kartan att användas för första gången.

Området är ett mellanting av SM-områdena i sept. och t.ex. Herrestadsfjället vid Uddevalla. Ganska typiskt är höjder och bergsryggar som avlöses av mindre och medelstora sankmarker. Två större sprickdalar finns i kartans sydvästra del och innehåller ett stort antal branter och större höjdskillnader likt SM-terrängen för långdistans 2009. Vid träning inför SM är Ranebostugan, vid den vackra Bolsjön, eller gården Amunderöd i kartans norra del lämpliga utgångspunkter. Missa inte heller utsiktstornet på toppen Amundshatt.

Längst i väster har sedan några år tillbaka en vindkraftspark uppförts, med sex större kraftverk, men dessa ligger långt ut mot kartområdets västra kant, vilket knappast påverkat orienteringsterrängen något alls.

Läs mer om träningspaketet på denna sida!

Ett större kartklipp från den gamla kartan finns här!

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan

Skapad: 2009-01-18. Senast uppdaterad: 2009-03-13