SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Banläggarens sida

Göran OlssonNamn: Göran Olsson
Klass: H 55

Sprint-SM på Sveriges västligaste orienteringskarta i Sveriges västligaste kommun

De ursprungliga planerna för sprint-SM 2009 var att förlägga både kval och final på Nordkoster under samma dag mitt i semestertiden. I samband med att vi blev tilldelade arrangemanget blev vi rekommenderade att lägga kvalet på Nordkoster ena dagen och finalen i Strömstad dagen därpå. Orsaken till att dela upp sprinten på två dagar är givetvis transportproblematiken. Det skulle bli mycket arbete och knappt möjligt för arrangörsklubbarna att ro iland tävlingen under dag.

Terrängen som väntar under kvalet på Nordkoster kommer att bli både spektakulär, nästan ”exotisk” och därmed förhoppningsvis en fantastisk upplevelse för deltagarna. Det kommer att bjudas på en blandning av snabblöpt ”tundra”, kala berghällar, rena tallskogar och kanske även lite tätortsterräng. Står vädret oss bi kan det bli ett kval att minnas, inte bara för statusen på tävlingen utan även för naturupplevelsen. Blickar man åt sydväst från Kosteröarna finns inget i vägen ända till Brittiska öarna. Tävlingen är även garanterat fri från ormar!!

Transporten för deltagare, ledare, publik och funktionärer sker med Kostertrafiks katamaraner, med plats för ca 270 passagerare, vilka avverkar sträckan ut till öarna på en knapp halvtimma. Speciella avgångar kommer att ske just för SM under måndag fm 27 juli.

Dagen därpå avgörs finalen inne i Strömstad på kvällstid. Här kommer en helt annan terräng att erbjudas, då det handlar om orientering i tätort, men även med lite inslag av terräng.

Trots skillnaderna i terräng på kval och final kommer förstås sprintdistansens särart att prioriteras.

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan

Skapad: 2008-04-30. Senast uppdaterad: 2009-01-18