SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Bankontrollanten besökte Nordkoster


Idag gjordes det första besöket på Nordkoster av bankontrollanten Palle Holmberg. Området var inte bara nytt för honom ur orienteringssynpunkt, utan det var hans första besök någonsin på dessa våra västligaste utposter i landet.

Under ett par timmars vandring runt i terrängen för sprintkvalet diskuterades startplats, banstråk mm. Hans uppfattning om området var enbart positivt och att det verkligen blir ett sprintkval som blir annorlunda mot tidigare års tävlingar. Här kommer det att handla om snabblöpta ljung- och gräshedar som kan liknas vid tundra eller savann om man så vill. Vidare en del bergknallar som mestadels är släta och rena att löpa på, samt några kortare bitar med klapperstensfält som drar ned farten en aning. Man skall dock inte tro att det enbart kan bli löpning i öppen terräng, för på Nordkoster finns även rena fina tallskogar.

Vissa områden kommer att erbjuda en fart som kan jämföras med vilken snabblöpt park som helst, medan man sedan kan behöva dra ned på farten en aning i de områden där trots allt lite kurvläsning och finlir behövs. I de kortare partier av banorna där banläggningen inte erbjuder så många alternativ eller variationer, enades vi ganska snabbt om hur vi skall ta oss igenom, utan att vi gör avkall på fart och lagom svårighetsgrad.

Göran Olsson
Tillbaka

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan