SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Banläggningsarbetet inne i slutfasen


Med ca en månad kvar till sprint-SM har nu banläggningsarbetet nästan nått vägs ände. En sista finputs av detaljer återstår oftast helt tills kartan går i tryck, men de flesta funderingarna är trots allt gjorda vid det här laget. Tyvärr fick man felaktigt läsa i Skogssport att banorna skulle bli svåra, vilket vi kan dementera från banläggarhåll. Var detta är taget ifrån är för oss okänt.

Det man kan säga om sprintkvalet på Nordkoster är att det kommer att bli ovanligt, dock ej svårt, för man har trots allt en sprintnorm och sprintdistansens särart att förhålla sig till.

Terrängen blir öppen och inbjuder till hög fart, där visserligen delar av banorna blir en aning mer teknisk orientering än att tävla i en park med klippta gräsmattor. Här handlar det om gräs- och ljunghedar med inslag av kala berghällar och några enstaka rena fina skogsbestånd. En stor del av tävlingsområdet påminner mest om fjällorientering men med ytterst lite kupering. Men att beskriva det som svårt är att överdriva.

Däremot kommer det att bli en enastående och ovanlig naturupplevelse i orienteringsammanhang, inte bara pga terrängen, utan också tävlingens geografiska placering längs ut på vår västligaste utpost i landet. Helt enkelt något man unnar alla orienterare att få uppleva. Tävlingen kan bli både första och enda gången man får arrangera en tävling i området, eftersom delar av det kommer att ingå i Kosterhavets Nationalpark som invigs 9 sept. (090909).

Från arrangörshåll håller vi tummarna för att vädergudarna skall vara snälla, och vi ser gärna att vädret blir detsamma som det var på dagen ett år före tävlingen, alltså dagarna efter fjolårets O-ringen.
Tillbaka

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan