SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark

Studiebesök i sprintterrängen


Idag måndag förmiddag 28/7 gjordes ett studiebesök på Nordkoster av banläggarna Göran Olsson och Rune Kristiansen. Avsikten var att skapa sig en uppfattning om hur pass mycket folk som var i rörelse i området både vid målplats och ute i terrängen. Det är nu exakt på dagen ett år kvar till att sprintkvalet kommer avgöras på Sveriges västligaste orienteringskarta, tre dagar efter O-ringen i Eksjö.

Färden ut till Koster med katamaranen gick på en helt spegelblank Kosterfjord i värmeböljan som inleddes redan under O-ringenveckan i Sälen. Promenaden runt i tävlingsterrängen blev sedan ganska svettig under förmiddagen, men vi enades om att det här vädret skall vi försöka beställa till nästa års kvaltävling. Trots värmen är det ju trots allt bara frågan om en sprinttävling med korta löpstider, så då spelar det ingen större roll att termometern visar 30 grader. 

De banförslag vi tidigare har diskuterat kommer vi att jobba vidare på, även om vi fortfarande inte bestämt oss för vilken startplats vi kommer att välja. Målplatsen däremot ligger fast och blir nog svår för deltagarna att glömma i första taget, oavsett väder.

Pga områdets status som naturreservat och även nationalpark (invigs i september 2009) kommer TC att byggas i en "lightversion", utan allt för stora ingrepp med byggnationer. Även dusch kommer att bli annorlunda än vid andra arrangemang pga den akuta vattenbristen på Kosteröarna sommartid. Dusch kommer givetvis att erbjudas vid återkomsten till Strömstad, men direkt efter genomförd tävling blir det inte möjligt. Däremot finns det vatten så det räcker i havet!!

Göran Olsson och Rune Kristiansen, banläggare
Tillbaka

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan