SM 2009
 Strömstad-Tanum

 Bankgiro: 362-8435

  Epost till oss:
 info@osm2009.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbhotell:

SM-logo
Huvudsponsor(er):
STRÖMSTADS
KOMMUN


TANUMS
KOMMUN
Kosterhavets nationalpark
KSK:s klubbmärke

Kvillebyns SK

 
Kvillebyns Sportklubb bildades 13 september 1941, som enda orienteringsklubb i Tanums kommun.

Det är en sportklubb med orientering, bordtennis och motionsverksamhet på programmet. Klubben har idag drygt 200 medlemmar.

Från starten sysslade man också med gymnastik, friidrott och skidåkning. Man hade även sektioner för cykel och gång. Nämnas kan här klubbens förste ordförande, Erik Tengberg, som kom att leda föreningen i 36 år. Han blev för denna insats belönad vid 1975 års idrottsriksdag med RF:s gluldmedalj, en av idrottens högsta utmärkelser.

Ekonomin i klubben har väl aldrig varit speciellt god. Trots detta beslöt man att inkomsterna av 1943 års klubbmästerskap i terränglöpning skulle tillfalla Norgehjälpen, för att Norge som då var härjat av andra världskriget.

Orienteringsverksamheten var från början ganska stor, för att under några år föra en tynande tillvaro. I mitten av 70-talet beslöts att framställa egna kartor. Detta gjorde att orienteringen fick ett uppsving igen. De första kartorna ritades av en egen klubbmedlem, Matti Turpeinen, som för övrigt utsågs till "Årets kartritare 2002" av Skogssportens Gynnare. Klubben har under åren framställt nästan 10 kartaor som det arrangerats diverse tävlingar på. Speciellt kan nämnas Götalandsmästerskapet 1987 samt Elittest och Skogssport Cup 1989 på Ranebo-kartan.

Den bästa orienteraren som representerat klubben är troligen Monika Mattiasson som varit uttagen till Sveriges B-landslag. För övrigt finns ett par klassegrare på O-ringen. I bordtennis har klubben också haft framgångar, bl a med ett damlag i division två i slutet av 60-talet.

Silversponsor:

Unionen
Nordby Supermarket
Bohus-Dals Skogsplantor
Swedbank
Ramböll
Strömstad Bokhandel
SM Sport
Kosteradventure
TanumStrand
Folkhälsorådet
Godishuset
Simap
Strömstad Däck och Fälg Strömstad Trä
Guns Hälsokost Logo Vasco
  Ateljé Kvarnstugan
linje.jpg
Skapad: 2009-06-15. Senast uppdaterad: 2009-06-15